Президент закликає Раду закріпити зняття недоторканності нардепів у Конституції

Президент закликає Раду закріпити зняття недоторканності нардепів у Конституції

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає Верховну Раду проголосувати за зміни до Конституції в частині зняття депутатської недоторканності.

Про це він сказав під час урочистих заходів з нагоди Дня Конституції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Резонансні справи, рішучі кроки по боротьбі з корупцією, які зараз демонструє Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро, нагадують всім нам про такий анахронізм, як депутатська недоторканність. Відповідний проект змін до Конституції готовий. Вимагаю політичної волі від народних депутатів раз і назавжди урівняти себе в правах з громадянами України. Так само, як ми зняли недоторканність з суддів", - сказав Президент.

Порошенко висловив сподівання, що народні обранці в недалекому майбутньому ухвалять відповідні рішення і наголосив, що українці захищають не лише суверенітет, незалежність України, а й демократію, свободу, волю.

"І сьогодні ми, українці захищаємо наш суверенітет, нашу незалежність від російської агресії. Ми захищаємо не лише нашу землю, ми захищаємо не лише нашу територіальну цілісність. Ми захищаємо демократію, захищаємо свободу, захищаємо волю, стверджуємо свій європейський вибір", - сказав він.

Урочисті заходи проходять біля пам’ятника гетьману Пилипу Орлику.

В урочистостях також беруть участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший Віце-прем'єр Степан Кубів, мер Києва Віталій Кличко, президенти Леонід Кучма (1994—2005) , Віктор Ющенко (2005 – 2010).

У середу, 28 червня, Україна відзначає 21 річницю ухвалення свого Основного Закону - Конституції.

Цього дня 1996 року, о 9 год. 18 хв., після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-