Кадрові рішення щодо ЦВК найближчим часом витягнуть із шухляди - Парубій

Кадрові рішення щодо ЦВК найближчим часом витягнуть із шухляди - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що найближчим часом вдасться остаточно узгодити новий склад Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Призначення кадрові, які давно вже є шухляді, які потребують свого вирішення, - це перш за все ЦВК. Сподіваюся, що протягом двох тижнів вдасться вийти на кінцевий варіант того складу ЦВК, який може бути підтриманий Верховною Радою», - сказав спікер.

За його словами, це питання є актуальнішими, ніж, наприклад, відставка міністрів. «Вважаю, що відставка міністрів не є аж такою важливою, адже міністри виконують свої обов’язки. Наскільки мені відомо, по одній із тих заяв є вже рішення парламентського комітету - по Кутовому (міністр аграрної політики і продовольства - ред.)", - зазначив Голова ВР.

Він додав, що стосовно заяви міністра інформполітики Юрія Стеця профільний комітет ще не проводив засідання, тому парламент поки що не може розглядати питання про його відставку.

Як повідомляв Укрінформ, Тарас Кутовий 23 травня написав заяву про відставку та подав її до Верховної Ради. Стець передав до Ради свою заяву про відставку 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-