Луценко анонсував подання на ще одного нардепа

Луценко анонсував подання на ще одного нардепа

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко анонсував, що в найближчі дні слід чекати подання ще на одного народного депутата.

Про це Луценко сказав сьогодні у Житомирі на брифінгу після наради із регіональними прокурорами.

"Це не кінець чистки Верховної Ради. У найближчі дні ви почуєте ще одне повідомлення, а багатьох депутатів будемо рахувати по осені", - заявив Луценко.

Він також детально поінформував про підписані ним подання на народних депутатів, щодо підготовки і оголошення їм про підозру.

“Я не полюю за окремими фракціями чи політиками. Закон один для всіх. Кілька днів тому я це продемонстрував шляхом підписання п’ятьох подань на народних депутатів. Подання на всіх народних депутатів, у діях яких є ознаки злочину, і прокурор вважає докази достатніми для підготовки підозри, будуть мною підписані”, - запевнив Луценко.

За словами генпрокурора, серед фігурантів таких подань були депутат Лозовий, який за даними ДФС, підтвердженими державною експертизою, не сплатив податків на 1,7 млн гривень, а також військовий збір у розмірі ще понад 100 тис. грн. Це перша позиція, і в нього, переконаний Луценко, найлегша ситуація, - просто сплатити ці податки, бо закон такий, що сплата податків веде до закриття справи.

Позиція друга — народний депутат Дейдей. “САП прислав мені матеріали про його незаконне збагачення приблизно в 4,5 млн грн. Я відіслав ці матеріали назад, бо не вбачав доказів щодо цього збагачення. Сім’я пана Дейдея задекларувала прибутки в 1,5 млн грн, його дружина взяла кредит на 3,5 млн грн, і при цьому набули певного майна на 6 млн грн. Зараз докази мені пред’явили: за наявною у слідства НАБУ і САП інформацією, позика була фальшивою”, - розповів генпрокурор.

Наступний депутат — Олесь Довгий — слідство показало, що він, будучи секретарем міськради наполегливо продавлював питання про виділення земель кооперативам в урочищі Жуків острів, яке має статус заповідного. У ході слідства, за словами Луценка, встановлено, що Довгий не тільки ставив на голосування і підписував це рішення, а й чинив тиск на своїх підлеглих.

Ще два подання генпрокурором було підписано в рамках гучної справи НАБУ, яке “чітко показує корупційну схему, вибудовану двома нардепами для особистого збагачення”. Депутати Поляков і Розенблат вирішили отримати кошти за внесення поправки до законодавства про видобуток бурштину.

За словами Луценка, "по всіх 5 депутатах достатньо доказів для притягнення до відповідальності, і думаю, їх буде достатньо для підозри".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-