Луценко про Гужву: Країну намагалися зробити

Луценко про Гужву: Країну намагалися зробити "страной" за гроші Курченка

Укрінформ
Щодо головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви у попередні роки було відкрито провадження за звинуваченням у несплаті податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомив під час прес-конференції в Житомирі генпрокурор Юрій Луценко.

"Це не єдине кримінальне провадження щодо нього. Ще у минулому році Державна фіскальна служба розпочала провадження проти нього за звинуваченням у ймовірному ухиленні від сплати податків", - зазначив Луценко.

За версією слідства, у 2013 році Гужва, як службова особа ТОВ "Вести мас-медиа" , отримав поворотну допомогу у розмірі 94 млн грн від фіктивного підприємства МПП "Ледес". Джерелом походження коштів виступала група компаній, підконтрольних олігарху Сергію Курченку. Отримані кошти були використані для фінансування господарської діяльності юридичних осіб, які входили до холдингу "Мультимедіа інвест груп", у котре в свою чергу входили і інтернет-ресурси, газети та інші мас-медіа, які очолював Гужва, поінформував генпрокурор.

"На цей момент експертиза показала збитки у цій справі на суму 17,7 млн грн, і по цих звинуваченнях відбувається суд у Шевченківському районі м. Києва. Пан Гужва воліє про це не говорити, не писати і не нагадувати, але він обгрунтовано обвинувачується у несплаті податків в особливо великих розмірах", - заявив Луценко.

Він додав: "Ця історія показує, що організованим злочинним угрупованням Курченка, котре грабувало країну, була створена ситуація, коли свобода слова використовувалася для пропаганди "русского міра", коли країну намагалися зробити "страной", - зазначив генпрокурор.

Як повідомлялося, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Натомість сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення копромату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-