Нардеп Лінько каже, що є докази фінансування

Нардеп Лінько каже, що є докази фінансування "Страны.ua" з Росії

Оновлено
Укрінформ
Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько стверджує, що є докази причетності головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужви до вимагання грошей у нього нібито за непублікацію компрометуючих матеріалів.

Про це він розповів журналістам у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу сказати, шо у вимаганні і у шантажі брав участь особисто головний редактор Ігор Гужва, головний редактор "Страны.ua", - сказав Лінько.

За його словами, він не може розголошувати усі подробиці справи. Проте зазначив, що з кінця березня цього року йому почали надходити погрози з вимаганням грошей за непублікацію компрометуючих матеріалів, які були зібрані під час стеження за депутатом.

"Після чого я звернувся до правоохоронних органів, і можу сказати, що те, що відбулося, правильно і логічно... Крім того, що це люди - хабарники, які заробляють на своїй справі незаконно, вони ще й фінансуються з Росії, і цьому також є докази уже", - заявив депутат.

Про фінансування видання з РФ заявив також лідер Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи журналістам затримання Гужви. "Це є ФСБ-шний агент, редактор "Страны.ua", до цього він був редактором сайту "Кремль. ру". За моєю інформацією, вони отримують фінансування з Росії", - сказав Ляшко.

Він назвав правильним, що правоохоронні органи затримали Гужву на хабарі.

Ляшко також сказав, що, за інформацією СБУ і МВС, факти вимагання і передачі матеріалів зафіксовано на аудіо та відео.

Натомість сам Ігор Гужва стверджує, що саме Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення компрометуючих матеріалів. Його коментар з’явився на сторінці Facebook екс-міністра юстиції Олени Лукаш, яка є його адвокатом.

«Близько місяця тому на мене вийшли люди від народного депутата від Радикальної партії Лінька і запропонували 20 тисяч доларів за зняття тексту про конфлікт людей Лінька і Киви (радник міністра МВС України Ілля Кива. - Ред.). Пропонували наполегливо, але я відмовився. З того часу контактів щодо Лінька не було», – написав Гужва.

Він заявив, що проти нього намагаються сфабрикувати кримінальну справу, а видання - закрити.

Тим часом лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул написав у Facebook, що готовий узяти Гужву на поруки, якщо буде потреба.

На нічні обшуки в офісі "Страна.ua" відреагував і голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко. Він, зокрема, зазначив, що силовики мають якнайшвидше надати переконливі докази на підтвердження серйозності висунутих звинувачень.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-