Законопроект про реінтеграцію Донбасу невдовзі розгляне РНБО

Законопроект про реінтеграцію Донбасу невдовзі розгляне РНБО

Укрінформ
Рада національної безпеки України найближчим часом розгляне законопроект про реінтеграцію окупованих територій.

Про це написала представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Законопроект про реінтеграцію окупованих територій залишається в центрі уваги і дискусії. Найближчим часом його буде обговорено на РНБО і на парламентській неформальній мінській платформі, що створена у ВР, і куди входять депутати всіх фракцій, окрім " Самопомочі". В Мінську, в рамках робочих груп законопроект обговорюватися, звичайно, не планується і не буде, бо це суверенне право України вдосконалювати своє законодавство задля відновлення суверенітету і територіальноі цілісності", - написала Геращенко.

Вона також наголосила, що в Мінську, наприклад, не обговорювалася підготовка указу Путіна про визнання фейкових документів фейкових республік, чи укази фейкових керівників "республік" про "націоналізацію", а , насправді, рейдерське захоплення бойовиками і РФ української власності. І ці рішення РФ, як і перехід окупованих територій на російський рубль, стали повними несподіванками як для всіх інших, окрім РФ, учасників "нормандського формату".

Вона також зазначила, що текст законопроекту не обговорювався під час візиту в США і до Брюсселя Президента Порошенка, проте з позицією української сторони щодо реінтеграції Донбасу міжнародні партнери погоджуються.

"І тепер, в рамках мінських груп ми вимагаємо скасування всіх указів і "указів", це також є боротьба за реінтеграцю наших територій. Законопроект про реінтеграцію не обговорювався під час візиту в США і до Брюсселя, жодні документи і законопроекти на жодних зустрічах не презентувалися і не дискутувалися. Натомість комплексно, на всіх зустрічах обговорювалася позиція української сторони щодо деокупації, демілітарізації, реінтеграції Донбасу, частини цього плану також будуть зафіксовані у відповідному законопроекті, вони повністю базуються на мінських угодах. Саме про це в своїх коментарях ЗМІ говорили і я, і заступник глави АП К.Єлісєєв - ситуація на Донбасі, безпекова і гуманітарна складова, реінтеграція окупованих територій були ключовими темами всіх зустрічей президента, і ці позиції з реінтеграції закладені і зафіксовані у відповідному законопроекті", - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-