Порошенко порушив у США питання

Порошенко порушив у США питання "будапештських" гарантій для України - Геращенко

Укрінформ
Президент під час зустрічей з високопосадовцями США порушував питання гарантій Україні в контексті Будапештського меморандуму.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"На зустрічах з віце-президентом (Майклом) Пенсом, держсекретарем (Рексом) Тіллерсоном, міністром оборони легендарним генералом (Джеймсом) Метіссом (а саме ці люди сьогодні займаються українським питанням у новій адміністрації), а також на зустрічі зі спікером Конгресу (Полом) Райаном Петро Порошенко нагадав американським партнерам, що Україна свого часу відмовилася від третього у світі ядерного арсеналу і очікує від міжнародних партнерів дотримання гарантій територіальної цілісності України і безпеки", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна займає важливе місце в міжнародному порядку денному нової адміністрації США. Водночас, зауважила перший віце-спікер, також є правдою, що існує кілька пріоритетних для адміністрації тем, яким приділяється першочергова увага: це взаємини з РФ, сирійська криза та інші.

"Щоб бути цікавими, нам треба серйозно працювати з нашим стратегічним партнером, активізувати діалог з ключовими персонами адміністрації, Конгресом і Сенатом. Це очевидно, тому на всіх зустрічах звучали конкретні пропозиції, які мають вилитися в підписання угод", - повідомила Геращенко.

Стосовно конкретних угод вона додала, що зараз триває робота над їх підготовкою і формалізацією, зокрема, в безпековій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-