Нардепи хочуть прописати в законах термін “колаборант”

Нардепи хочуть прописати в законах термін “колаборант”

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що народні депутати працюють над визначенням і введенням поняття "колаборант" у юридичне поле.

Про це він сказав під час засідання круглого столу в парламентському Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується дострокового припинення діяльності місцевих органів влади (на Донбасі - авт.), я мав зустріч з деякими народними депутатами Верховної Ради, триває робота над визначенням і введенням в юридичне поле такого поняття як колаборант. На жаль, до сьогоднішнього дня термін відсутній (у законодавстві - авт). Треба негайно вводити такий термін і застосовувати відповідні якщо не кримінальні, то хоча б адміністративні дії до таких людей", - сказав він.

Тука в цьому контексті згадав Лисичанську міську раду.

"Як має реагувати громадянин України, незважаючи на те, яку посаду він обіймає, коли новообрана Лисичанська міська рада намагається приймати звернення до Президента з вимогою виведення добровольчих батальйонів з Лисичанська. З моєї точки зору, щонайменше така рада має бути розігнана", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-