Білий дім відчуває тиск Конгресу щодо надання Україні зброї – експерт

Білий дім відчуває тиск Конгресу щодо надання Україні зброї – експерт

Укрінформ
У нинішній адміністрації США є багато людей, які виступають за надання Україні оборонної зброї, а також тих, хто висловлює скептицизм. Однак у цьому питанні Білий дім відчуває значний тиск законодавців з обох партій, які підтримують Україну в її протистоянні з РФ.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу президент Американської ради з питань зовнішньої політики (AFPC) Герман Пірчнер.

"Існує достатньо велика підтримка в Конгресі щодо надання Україні оборонної зброї, так само як і з боку багатьох людей в адміністрації", - зазначив експерт у відповідь на запитання щодо перспектив прийняття цього рішення адміністрацією Трампа.

Натомість, за його словами, на сьогодні немає остаточної ясності, які настрої зрештою переважать у керівництві Білого дому, оскільки "деякі голоси в адміністрації звучать не на підтримку цього рішення". Тож, підсумував експерт, відповідь одна: "Ми не знаємо напевно, як буде, але зараз на адміністрацію створюється потужний тиск, щоб зброя була надана".

Водночас, за його словами, суттєве значення в цьому зв'язку має успішність реформ, що реалізуються в Україні. Пірчнер повідомив, що кілька днів тому він повернувся з України, де вивчав ситуацію з групою інших експертів, і "був вражений", скільки всього зроблено в умовах, фактично, війни з Росією.

"Я знаю, що у людей уривається терпець, і вони хочуть, щоб усі процеси проходили скоріше, й обіцянки, зроблені на Майдані, виконувалися. Але як для країни у стані війни, Україна досягла значного прогресу" – зауважив президент Американської ради з питань зовнішньої політики. Крім того, за його словами, для того, щоб люди відчули результати реформ, потрібен ще час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-