Надання Україні летальної зброї досі на порядку денному США - Парубій

Надання Україні летальної зброї досі на порядку денному США - Парубій

Укрінформ
Вашингтон не зняв з порядку денного питання надання Україні летальної зброї. 

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перебуваючи з офіційним візитом у США, інформує прес-служба парламенту.

Парубій, наголошуючи на актуальності та важливості надання летальної зброї Україні, зазначив, що це питання, як і питання посилення санкцій, він порушив у Пентагоні.

"Воно (питання надання летальної зброї - ред.) не зняте з порядку денного, з цього питання йдуть дискусії. І якщо раніше було негативне рішення, то сьогодні питання залишається відкритим", - наголосив Парубій і запевнив, що "немає негативної відповіді, дискусія відкрита".

"Виділення зброї обговорюється, це має як технічне, так і символічне значення для посилення співпраці між Україною і США", - додав він.

Голова парламенту також зазначив, що головною подією, яка має відбутися у Вашингтоні, стане підписання Меморандуму співпраці між Конгресом США і парламентом України. Цей меморандум, за його словами, зробить співробітництво між двома парламентами тіснішим і більш системним, у тому числі на рівні комітетів.

Серед ключових питань Парубій назвав і обговорення двосторонньої безпекової угоди. "На цьому етапі це був би важливий крок до зміцнення взаємовідносин між Україною і Сполученими Штатами Америки", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні генеральний прокурор США Джефф Сешнс, який під час виборчої кампанії мав впливові позиції в Республіканській партії, заперечив свій вплив на зміну політичної платформи республіканців щодо ненадання Україні оборонної зброї.

Як відомо, США досі не надавали Україні летальну зброю у її протистоянні російській агресії. Натомість Вашингтон підтримував Україну нелетальними військовими засобами, військовим навчанням, дипломатично, а також матеріально. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-