Мінгареллі: Багато людей у Раді лише захищають власні інтереси і блокують реформи

Мінгареллі: Багато людей у Раді лише захищають власні інтереси і блокують реформи

Укрінформ
У Верховній Раді України є чимало людей, які не тільки не сприяють модернізації країни, а навпаки - блокують реформи, захищаючи власні інтереси.

Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінграреллі на VII Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський Союз мобілізує багато ресурсів, щоб допомогти реструктуризації міністерств, формуванні нової політики і забезпеченні її впровадження. І тут м'яч на боці парламенту, тому що багато нових законопроектів застрягли в парламентських комітетах. Коли ми намагаємося перевірити гармонізацію українського законодавства з ЄС, то розуміємо, що у галузевих міністерствах законопроекти вже створено, вони зареєстровані в Раді, але голова комітету Ради вирішив далі не рухатися з цими законами, тому що в нього є власні інтереси, і він не хоче сприяти реформам. Це є головна проблема для України", - сказав Мінгареллі.

Посол ЄС зауважив, що, певна річ, він не може давати поради, як з цим боротися, але буде продовжувати говорити про це, тому що "в Раді є багато людей, які там не для того, щоб створювати модернізацію, а просто для того, щоб захищати власні інтереси і блокувати процес реформ". 

"Українці мають про це знати", - наголосив Мінгареллі. 

Він зазначив, що ЄС надає Голові Верховної Ради Андрію Парубію цілий ряд експертів для консультування стосовно того, як підвищити ефективніссь роботи парламенту, а місією Пета Кокса сформульовано цілу низку рекомендацій щодо цього. 

"Але, крім технічного виміру, є також політична воля. Якщо її немає, тому що в Раді деякі люди знаходяться, щоб захищати власні інтереси, то уряду дуже важко сприяти реформам у країні", - констатував посол ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-