Парубій: Україну цікавить більш активна участь США в урегулюванні конфлікту з РФ

Парубій: Україну цікавить більш активна участь США в урегулюванні конфлікту з РФ

Укрінформ
Українська сторона готова розглядати пропозиції Сполучених Штатів щодо створення більш широкого формату переговорів за більш активною участю Вашингтона з метою припинення російської агресії проти України.

Про це заявив у розмові з журналістами в середу в Вашингтоні Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна зацікавлена в більш активному залученні США до будь-яких форматів, які стосувалися би звільнення української території від окупаційних російських військ", - зазначив керівник українського парламенту.

Він зауважив, що Сполучені Штати на сьогодні активно підтримують Нормандський формат, "але якщо ними буде запропонований інший формат, який може бути більш ефективним для того, щоб звільнити українські території, звичайно, українська сторона розгляне його".

Парубій поінформував, що під час його зустрічей у Вашингтоні в вівторок і середу з представниками адміністрації США був детально обговорений безпековий формат врегулювання, а саме всеосяжне й довготривале припинення вогню. "Ми також проговорювали питання виведення російських військ і відновлення контролю над кордоном", - зазначив спікер.

У цьому зв'язку він підкреслив, що постійно наголошує на критично важливій позиції для України, "що без виконання умов безпеки ми не можемо переходити до обговорення політичних умов".

При цьому він наголосив, що вибори не можуть бути проведені "під дулами російських військових або бандитів-маніяків, які зараз безкарно вбивають мирних людей тільки за те, що вони висловлюють свою прихильність до України".

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій цими днями перебуває з візитом у столиці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-