Климпуш-Цинцадзе: Безвіз - ляпас тим, хто не вірить в Україну

Климпуш-Цинцадзе: Безвіз - ляпас тим, хто не вірить в Україну

Укрінформ
Наданням Україні безвізового режиму Європа перейшла внутрішній рубікон у відносинах з Україною.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час церемонії "Прощання з візовим режимом" на центральному залізничному вокзалі Києва, повідомляє "Урядовий портал".

«Фактично, Європа визнала, що євроінтеграція нашої країни – процес незворотний. Нашу спільну роботу визнали. Ми довели собі і світу, що можемо досягати амбітних цілей. Дуже вірю в те, що цей досвід надихне нас на більші здобутки», - зазначила вона.

На переконання віце-прем'єра, кордон між Україною та Євросоюзом віднині буде лише кордоном, а не бар'єром.

За її словами, отримання безвізового режиму – "ляпас тим, хто не вірить в Україну".

"Протягом останнього часу від різних людей ми чули багато версій про те, яким неповноцінним буде "безвіз". Було би дуже цікаво пригадати їм їхні версії сьогодні", - зауважила вона.

Коментуючи черги на автомобільних пунктах перетину кордону України з державами-членами ЄС, віце-прем`єр-міністр зазначила, що триває активна робота задля врегулювання ситуації, а саме - будівництво нових переходів на кордоні з ЄС. «Ми вже працюємо над цим, зокрема, будуються нові під`їзди на українсько-угорському кордоні», – сказала вона, додавши, що нові потяги до ЄС також спростять українцям шлях до ЄС.

На першому безвізовому поїзді» до Перемишля з Києва вирушили 40 громадських активістів, аналітиків, експертів митців і журналістів, які працюють з євроінтеграційною тематикою. Проводжали їх також Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло й голова відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас. У Перемишлі потяг зустрічатимуть польські громадські діячі, інтелектуали, дипломати, зокрема, посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та екс-депутат Європарламенту і громадський діяч Павєл Залєвський.

Церемонію "прощання з візовим режимом" організувала ГО «Європа без бар’єрів» за участі інтернет-видання «Європейська правда» й Інституту світової політики. Захід відбувається під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та реалізується Міжнародним фондом «Відродження».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-