Третину Ради та Кабміну мають становити жінки - Климпуш-Цинцадзе

Третину Ради та Кабміну мають становити жінки - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що 150 депутатів Верховної Ради і третину уряду мають становити жінки.

Про це вона сказала на спільній прес-конференції з виконавчим директором структури "ООН Жінки", заступницею Генерального секретаря ООН Фумзілє Мламбо-Нгкука, повідомляє Урядовий портал.

"Зараз жінки мають надто мало впливу на ухвалення ключових рішень і процеси в Україні. Наш пріоритет - підвищення участі жінок у політичному житті, вдосконалення механізму забезпечення їхньої присутності в органах української влади. Я вважаю, що нашою метою має бути третина жінок у парламенті, це близько 150 мандатів, і бодай третину уряду мають становити жінки. Це забезпечить більш ефективну роботу, вищу якість ухвалення рішень, дозволить розглядати питання всебічно та всеохоплююче", - сказала Климпуш-Цинцадзе

За її словами, досвід найбільш успішних країн Європи свідчить, що рівна участь жінок в управлінні державою позитивно впливає на її розвиток.

"Уряди і парламенти європейських країн сформовані наполовину жінками. Жінки також мають бути ширше залучені до мирних переговорів. Буде корисно залучити жінок-переселенців, які безпосередньо мають досвід зіткнення із конфліктом і здатні його трансформувати в продуктивний ресурс", - підкреслила віце-прем’єр-міністр.

Фумзіле Мламбо-Нгкука підтвердила, що "присутність жінок у переговорних процесах прискорює досягнення домовленостей і підвищує якість встановленого миру". На її думку, кризовий момент спонукав українців розпочати внутрішню перебудову, руйнування гендерних стереотипів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-