Запровадження віз із РФ: Клімкін вважає, що Крим може стати

Запровадження віз із РФ: Клімкін вважає, що Крим може стати "каменем спотикання"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що відомство у разі ухвалення рішення про введення візового режиму з РФ, готове його реалізувати.

Про це глава МЗС заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вважаю, що навіть введення візового режиму в контексті контролю того, хто прибуває з РФ, нам мало. Ми повинні запровадити для цього біометричні паспорти, але потім ще й контроль тих, хто приїжджає", - сказав Клімкін.

За словами міністра, на сьогоднішній день майже 3 млн українців перебувають на території РФ.

"І одночасно маємо зрозуміти, а що ж з нашими громадянами, які перебувають на території тимчасово окупованого Криму? Що Росія зробить в тому сенсі, щоб обмежити ці контакти?", - сказав Клімкін.

Він додав, що не проти введення візового режиму з Росією, але потрібен чіткий підхід і бачення того, що буде далі.

"Тому моя відповідь - однозначно так. Але це питання, яке потрібно вирішувати і в часі, і з точки зору цих процедур, на основі чіткого підходу і розуміння, яким чином Росія буде намагатися це перебити, і наших громадян втягувати в обов'язкове російське громадянство. Цьому треба однозначно запобігти", - підкреслив міністр.

"Що стосується процедур, МЗС зробить все як потрібно. Готуємося, у нас є відповідний досвід, тому за МЗС в цьому плані не турбуйтеся", - додав він.

Нагадаємо, раніше в МЗС повідомили, що можуть виникнути труднощі з окупованими українськими територіями у разі введення Росією дзеркальних заходів, зокрема від громадян України можуть вимагати візи для перетину адмінкордону з Кримом.

Як повідомлялося, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що у Верховній Раді на даний момент оцінюють можливу кількість голосів народних депутатів за введення візового режиму з Росією. Однак у порядку денному парламенту на поточний тиждень даного документа немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-