Україна засудила теракти в Тегерані

Україна засудила теракти в Тегерані

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засудило терористичні акти, вчинені 7 червня в Тегерані.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністерство закордонних справ України суворо засуджує зухвалі терористичні акти, вчинені 7 червня 2017 року в Тегерані, жертвами яких стали десятки невинних осіб. Вибір об'єктів нападів свідчить про особливий цинізм виконавців і замовників цих злочинів", - йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС зазначили, що Україна як член Ради безпеки ООН повністю підтримує заяву Ради від 7 червня з приводу терактів і послідовно виступає за об’єднання зусиль міжнародного співтовариства у боротьбі з тероризмом з метою повного викорінення цього зла, що загрожує всьому цивілізованому світу.

"Ми закликаємо до рішучих дій з попередження і протидії фінансуванню терористичної діяльності й угруповань, що сповідують ідеологію екстремізму, насильства, нетерпимості і терору, та вжиття всіх заходів, передбачених міжнародними інструментами і зобов’язаннями держав, у тому числі згідно з резолюціями Ради безпеки ООН", - наголосили у відомстві.

МЗС України також висловило глибокі співчуття іранському народові та родинам загиблих і побажало швидкого одужання постраждалим внаслідок цих підступних нападів на іранську столицю.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними, внаслідок нападу терористів на парламент Ірану і мавзолей Хомейні у середу загинуло щонайменше 17 осіб та зазнали поранень понад 40.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-