Єврокомісар не коментує можливе розкрадання грошей на систему е-декларування

Єврокомісар не коментує можливе розкрадання грошей на систему е-декларування

Укрінформ
В Україні створена цілком належна система е-декларування, а коментувати ситуацію навколо ймовірного розкрадання коштів виділеного на неї європейського гранту мають компетентні органи.

Про це єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив на брифінгу у Києві з нагоди запуску проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС",  повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я чув про це, але не хочу висловлюватися щодо тих розслідувань, які проводяться. Не хочу зараз ніяких коментарів робити, я думаю, що це входить у сферу відповідальності органів, які цим займаються”, - сказав єврокомісар, відповідаючи на запитання про те, чи має ЄС претензії до того, як створювалася система е-декларування в Україні за європейські кошти.

Водночас він вказав на те, що в Україні наразі створена “цілком належна система е-декларування, яка дозволяє нам усім розглядати декларації і оцінювати їх усіх”.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 24 травня під час звіту у Верховній Раді заявив, що жодного конкурсу з обрання переможця створення системи електронного декларування не було. Уряд Данії надав кошти на створення системи електронного декларування для організації ПРООН в Україні. Ця організація визначила виконавця робіт ТОВ "Міранда", що було встановлено працівниками фіскальної служби.

Керівник ТОВ "Міранда" Юрій Новіков підписав угоду і доручив виконання цих робіт викладачу Київського політехнічного університету, а також його студентам, що вони і зробили.

Водночас Новіков, за словами генпрокурора, вирішив привласнити кошти, виділені на створення електронного декларування, і переказав їх через фіктивну фірму на рахунок в Естонії.

Прокуратурою встановлено, що під час переказу коштів до державного бюджету не надійшло обов'язкових платежів і зборів на загальну суму майже 1 млн грн.

31 травня Солом'янський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід екс-керівнику компанії "Міранда" Юрію Новікову у вигляді застави у розмірі 934 тис. 400 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-