РНБО просять заблокувати доступ до сайтів бойовиків

РНБО просять заблокувати доступ до сайтів бойовиків

Укрінформ
РНБО України має заблокувати доступ до інформаційних ресурсів бойовиків, які діють на території ОРДЛО.

Про це заявила під час міжнародної конференції у Києві «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни» перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«А чому сепартистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них не посилаються. А там уже українську армію називають не інакше як «карателі». Там же ніяк інакше не називають святі для кожного українця події 2014 року - нашу Революцію Гідності - як «переворотом». Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не було розглянуто під час абсолютно правильної дискусії по російським сайтам», - сказала Геращенко.

Вона повідомила, що народні депутати будуть спрямовувати відповідні запити до РНБО та профільних міністерств - «а що ми тут будемо робити, хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі, хіба не неповага до територіальної цілісності України?».

Водночас перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що МІП проводить відповідну роботу з відслідковування та моніторингу відповідних інформаційних ресурсів бойовиків.

За її словами, рішення з цього приводу має бути прозорим та із залученням громадянського суспільства, експертів у цій сфері.

«Наша логіка була така, що ті напрацювання, які робить робоча група під головуванням заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна, передаються до СБУ. І відповідно очікуємо на рішення судів», - сказала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-