Порошенко звільнив одного і призначив двох керівників РДА на Одещині

Порошенко звільнив одного і призначив двох керівників РДА на Одещині

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко призначив нових керівників Миколаївської та Роздільнянської районних державних адміністрацій Одеської області.

Тексти відповідних розпоряджень опубліковані на сайті глави держави. 

Зокрема, Миколаївську райдержадміністрацію очолила Лариса Висоцька, а Роздільнянську - Наталія Бараненко. Обох призначено з терміном випробування один місяць.

Водночас іншим розпорядженням глава держави відсторонив Віктора Грєкова від посади голови Кілійської районної державної адміністрації Одеської області "відповідно до частини третьої статті 154 Кримінального процесуального кодексу України".

Як повідомлялося, 12 травня співробітники Одеської облпрокуратури та Управління захисту економіки ГУНП в області викрили на хабарництві керівника Кілійської райдержадміністрації та головного спеціаліста. За даними облпрокуратури, спеціаліст вимагала понад 2 тисячі доларів неправомірної вигоди за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 гектари. Жінка стверджує, що всі дії та суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації.

Суд санкціонував арешт посадовця з правом внесення застави. 17 травня за Грєкова внесено заставу у розмірі 1 млн грн, а наступного дня облпрокуратура подала апеляцію на ухвалу суду і звернулася з клопотанням про відсторонення від виконання обов'язків підсудного.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-