Аудитор для НАБУ: на посаду претендують 10 кандидатів від Ради

Аудитор для НАБУ: на посаду претендують 10 кандидатів від Ради

Укрінформ
У повторному конкурсі на посаду незалежного аудитора НАБУ від Верховної Ради хочуть взяти участь 10 претендентів.

Про це повідомив керівник секретаріату Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Юрій Сорочик у середу, інформуючи народних депутатів, які з'явилися на засідання Комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 3 травня поточного року до Комітету надійшло 9 заявок для участі в конкурсі. З них 7 повністю відповідають вимогам, які виставлялися. В інших двох кандидатів відсутні рекомендації. А ще 5 травня, коли сплив термін, на електронну адресу Комітету надійшла ще одна заявка від громадянина США Фаріда Попули", - сказав він.

Відтак, за словами Сорочика, умовам конкурсу відповідають заявки: громадянки США адвоката Марти Борщ, відомого іспанського прокурора Карлоса Кастресана, Найджела Брауна (рекомендація від БПП), доктора юридичних наук Михайла Буроманського, доктора юридичних наук Олександри Яновської, заслуженого юриста Сергія Гончаренка, виконавчого директора Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадія Бущенка.

Заявки київського прокурора Євгенія Дудка та пенсіонера Валерія Небоги не відповідають умовам конкурсу. Претендент Фарід Попал подав свою кандидатуру пізніше оголошених термінів, тому комітет має вирішити, чи приймати його заявку.

Сьогодні на засідання Антикорупційного комітету зібрались лише 10 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-