У поліції сказали, навіщо вилучили комп’ютери у лідера Демальянсу

У поліції сказали, навіщо вилучили комп’ютери у лідера Демальянсу

Укрінформ
Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України проводять обшуки за ухвалою Печерського райсуду Києва з метою вилучення техніки і матеріалів, які допоможуть перевірити факти незаконного втручання в роботу інформаційних систем Міністерства юстиції.

Про це повідомив речник Національної поліції України Ярослав Тракало в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Вилучається техніка та матеріали, які дадуть слідчим змогу перевірити факти про незаконне втручання невстановлених осіб в роботу інформаційних систем Міністерства юстиції через доступ до програми, задіяної до торгів рухомим та нерухомим майном», - заявив Тракало.

Він підкреслив, що завдяки такому втручанню до програми Мін'юсту система «обирала» заздалегідь визначеного переможця, навіть якщо його пропозиція не була найкращою.

Тракало підкреслив, що обшук, котрий проводять слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, проходить не у одного із лідерів «Демальянсу». В ухвалі Печерського райсуду, на яку послався Тракало, сказано, що обшук доволено провести у Стаханової Т. в селі Новосілки Київської області.

Ким є згадана особа, речник Нацполіції не уточнив. «Я не можу сказати, хто це - дружина, співмешканка, знайома, подруга, не можу такого сказати», - зазначив він.

Також Тракало зазначив, що провадження відкрито за частиною другою статті 361 Кримінального кодексу України - несанкціоноване втручання в роботу.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook написав, що у будинку одного з лідерів «Демальянсу» - Максима Черкасенка, проводять обшук слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України.

фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-