Ляшко назвав депутата, що прийде замість Артеменка

Ляшко назвав депутата, що прийде замість Артеменка

Укрінформ
Народним депутатом від «Радикальної партії» має стати 28-й номер виборчого списку партії Валерія Заружко.

Про це сказав керівник фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Замість Артеменка у Раду зайде дуже достойна мама, жінка, волонтерка Валерія Заружко, якій 38 років. Вона з Донецька, відома волонтерка, на жаль, біженка. Буде займатися питаннями захисту біженців і наших українських громадян», - сказав Ляшко.

Він сподівається, що постанова про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка, який пройшов у Раду від Радикальної партії, буде сьогодні підписана Головою парламенту Парубієм.

«Сподіваюся, що рішення буде підписане сьогодні Головою парламенту, я з ним говорив. А ЦВК невідкладно зареєструє наступного депутата Валерію Заружко», - пояснив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 травня достроково припинила депутатські повноваження Андрія Артеменка, якого Президент України позбавив українського громадянства своїм указом.

Голова ВР Андрій Парубій, коментуючи прийняте рішення, зазначив, що в цьому немає жодного політичного підтексту, адже народний депутат не може бути громадянином іншої держави.

Напередодні профільний Комітет з питань регламенту та організації роботи ВР рекомендував депутатам розглянути питання щодо Артеменка в сесійній залі.

29 квітня Президент позбавив Артеменка громадянства України відповідним указом. Артеменко оскаржив це рішення у Вищому адміністративному суді України. 

Раніше Артеменко, який був членом фракції Радикальної партії, опублікував у американській пресі так званий мирний план щодо України, в якому, зокрема, пропонував здати Крим. Після цього він був виключений зі складу фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-