НФ хоче законом заборонити георгіївські стрічки

НФ хоче законом заборонити георгіївські стрічки

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" наполягатиме на ухваленні законопроекту про заборону використання в Україні георгіївської стрічки.

Про це заявила заступник керівника фракції Вікторія Сюмар за результатами засідання фракції, повідомляє прес-служба політичної сили.

Вона, зокрема, наголосила, що подіям, які сталися у місті Дніпро 9 травня, "має бути дана адекватна оцінка, тому фракція наполягатиме, аби у порядок денний потрапив законопроект Антона Геращенка про заборону георгіївської стрічки в Україні".

"З нашої точки зору символ, з яким вбивають сьогодні українців, не має бути дозволений для такої активної популяризації", - сказала парламентарій.

За її словами, зазначений законопроект передбачає адміністративний штраф за носіння георгіївської стрічки, а про кримінальну відповідальність в ньому не йдеться.

Крім того, народний депутат зауважила, що норми цього проекту закону, у разі його ухвалення, не поширюватимуться на ветеранів, які носять медалі та ордени, де присутня ця стрічка.

"Мова йде про саму георгіївську стрічку, яка використовується сьогодні в ОРДЛО. На жаль, там, де тривають бойові дії", - додала Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-