Деякі українські реформи складно втілити навіть на Заході - Расмуссен

Деякі українські реформи складно втілити навіть на Заході - Расмуссен

Укрінформ
Реформи в Україні є навіть більш амбітними, ніж у деяких розвинутих країнах Західної Європи.

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив колишній прем’єр-міністр Данії і екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Упродовж попередніх трьох років українське керівництво започаткувало більше реформ, ніж за попередні 23 роки. Якщо порівняти, якою була Україна раніше і якою стала зараз, – це є беззаперечним прогресом. Звичайно, ще багато чого треба зробити. Але ми не повинні забувати, якою стала Україна за відносно короткий проміжок часу", - заявив політик, який нині також є радником Президента України.

Расмуссен відзначив, що деякі з цих реформ є непопулярними.

"Але у перспективі вони принесуть конкретні позитивні результати для України, для українців. Моєю найкращою рекомендацією для уряду є продовження узятого курсу, навіть якщо він не завжди є простим", - сказав Расмуссен, який у 2014 році заснував аналітичний консультативний центр Rasmussen Global.

"У свою чергу, Захід повинен визнати прогрес реформ в Україні і зрозуміти, як складно було провести деякі з цих реформ. Зокрема, певні кроки, що вже зроблені українським керівництвом, навіть складно втілити у життя у західних країнах. Це стосується, наприклад, відкриття баз даних щодо власності активів. Вони в Україні є більш прозорими, ніж у Західній Європі", - переконаний він.

Крім того, за словами політика, великим досягненням України є позитивні результати у частині візової лібералізації.

"Але Євросоюз повинен продовжувати цей поштовх європейської інтеграції. Наступним можливим кроком має стати надання європейської перспективи (Україні стати членом ЄС – ред.), а також глибшої інтеграції з ЄС. Це забезпечить відчутні позитивні результати для наших суспільств", - наголосив Расмуссен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-