Україна взяла зброю для того, щоб захиститися - Порошенко

Україна взяла зброю для того, щоб захиститися - Порошенко

Відео
Укрінформ
Україна взяла зброю для того, щоб захиститися, а не для того, щоб загарбати чуже.

Про це заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко під час церемонії складання присяги військовими Президентського полку та 101 окремої бригади Генштабу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розташування України на перехресті шляхів змушувало народ землеробів і ремісників, лірників і кобзарів, народ побожний і мирний тримати зброю. Але брали ми її до рук не для загарбання чужого, а для захисту своєї землі, своєї родини, своєї оселі", - наголосив Президент.

Останні ж події, які відбуваються на нашій землі, за словами Порошенка, змушують нас раз і назавжди засвоїти аксіому, що військом ніколи не можна нехтувати.

"З урахуванням подій останніх років маємо раз і назавжди засвоїти аксіому: військом не можна нехтувати, а героїв - гріх забувати", - сказав керівник держави.

Він підкреслив, що складання новобранцями військової присяги на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, священному місці для кожного українця, вже стало традицією. Це місце, за його словами, зберігає пам'ять про доблесть і відвагу захисників України.

І саме тому, нагадав він, було прийнято рішення саме на цій території створити Меморіальний комплекс в пам'ять про нашу оборонну війну з агресивною Росією.

"Разом з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні це стане єдиним Меморіалом українських героїв", - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-