Президент закликав не піддаватись на провокації на кшталт

Президент закликав не піддаватись на провокації на кшталт "Безсмертного полку"

Укрінформ
Президент закликав не піддаватись на провокацїйні акції на кшталт "Безсмертного полку" 

Президент Петро Порошенко закликав не піддаватись на провокаційні акції типу "Безсмертний полк".

Про це він сказав під час складання присяги військовими Президентського полку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Акція "Безсмертний полк" - взірець витонченої політичної спекуляції на почуттях людей. Хотілося б, щоб це почули ті українці, які повірили в щирість її організаторів. Адже в Москві придумали її насправді не для того, щоб вшанувати пам'ять захисників... А для того, щоб російській експансії в сусідні країни допомагали не лише живі", - сказав Порошенко.

Він повідомив, що сьогодні у Москві під час акції "Безсмертний полк" пообіцяли нести портрети російських бойовиків, яких послали на Донбас вбивати українців, "які з мечем до нас прийшли, а тому від меча і загинули. От це і є справжній символ так званої дружби, дружби у великих і лукавих лапках".

Глава держави наголосив, що Україна категорично відкидає спроби Москви використовувати перемогу над нацизмом в Другій світовій війні для задоволення її реваншистських, імперських та експансіоністських потреб. 

"Друга світова війна закінчилася сімдесят два роки тому, а Кремль все ще поривається командувати Україною неначе чотирма українськими фронтами сорокових років минулого століття", - підкреслив Президент. 

Він зауважив, що Україна наростила м'язи і стала сильнішою. "Ми переможемо! Це - наш святий обов'язок перед загиблими у Другій світовій війні і тими героями, які в наші дні віддали життя за вільну Україну", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-