"Диспетчер Карлос" 2 травня 2014 року зробив найбільше твітів - Мінінформ

Укрінформ
Найбільшу кількість повідомлень за допомогою Twitter-акаунта сумнозвісного "диспетчера Карлоса", який нібито працював в аеропорту “Бориспіль” у день збиття МН-17, було відправлено 2 травня 2014 року.

Про це у Фейсбуці написав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

"В ніч з 17-го на 18-те липня 2014 року я приступив до відпрацювання інформаційної атаки, яка здійснювалася проти України з використанням твітер-акаунта сумновідомого "диспетчера Карлоса". По гарячих слідах твітер-акаунта вдалося визначити, що він був заведений десь у лютому-березні 2014-го року. А найбільшу кількість повідомлень з його допомогою було відправлено саме 2 травня 2014 року", - написав він.

За словами Золотухіна, 8 травня 2014 року на іспаномовній версії "Russia Today" було показано інтерв'ю з нібито "диспетчером Карлосом", де людина із "заблюреним" обличчям розповідала іспаномовним глядачам російського телеканалу про те, що в Україні панує ненависть і агресія. А наступного дня ця інформація з'явилася на російськомовній версії "Russia Today".

"Я й досі шукаю ресурси на аналіз відео та розшук цієї особи. Встановлено особу його дівчини - Міхаела Ненічі, етнічної іспанки, яка проживає в Бухаресті. І тоді, і на даний момент я повністю впевнений, що телеканал RT взяв участь у спеціальній операції, яка була розроблена для дискредитації України на міжнародній арені. В подальшому твітер-акаунт і особу "Карлоса" було використано для термінової спецоперації в контексті зняття відповідальності з російських терористів за теракт з MH17", - заявив Золотухін.

Як відомо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама у Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн.

Того ж дня телеканал RT у своїй новині зацитував твіт такого собі іспанського диспетчера Карлоса, який нібито працює у київському аеропорту Бориспіль. За його словами, перед зникненням Boeing 777 поряд із ним у небі були українські військові літаки.

Згодом у державній компанії «Украерорух» заперечили, що в Україні працює диспетчер із таким ім'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-