У Конгресі США назвали Росію винною у загибелі спостерігача ОБСЄ

У Конгресі США назвали Росію винною у загибелі спостерігача ОБСЄ

Відео
Укрінформ
Загибель громадянина США Джозефа Стоуна, який був спостерігачем СММ ОБСЄ на Донбасі та проводив моніторинг підконтрольної бойовикам території, напряму пов'язана із зусиллями Росії щодо підживлення конфлікту в Україні та невиконанням нею Мінських домовленостей і зобов'язань перед ОБСЄ.

На цьому наголосив, виступаючи в Конгресі США глава Гельсінської комісії сенатор Роджер Вікер, повідомляє кореспондент Укрінформу. https://www.youtube.com/watch?v=0NqCnTrcgHc

"Якби Росія виконувала Мінські угоди та припинила підтримку, відправку, фінансування та забезпечення сепаратистів у цьому регіоні, не було би жодної необхідності для перебування там спостережної місії", - заявив сенатор, висловивши співчуття рідним загиблого громадянина США й тих спостерігачів ОБСЄ, хто постраждав від вибуху.

Він підкреслив, що причетні до інциденту "повинні бути притягнуті до відповідальності". У цьому зв'язку Вікер зауважив, що "високо цінує зусилля австрійського міністра закордонних справ, який зараз є головою ОБСЄ, щодо привернення уваги до цієї трагедії". Сенатор також звернув увагу на проведення негайного розслідування цих подій, у яких російська сторона відіграє свою роль.

"Я вкотре закликаю російське керівництво покласти край нескінченному насильству (на сході України – ред.) й виконувати свої зобов'язання перед ОБСЄ", - наголосив американський законодавець.

За його словами, трагічна загибель представника США підкреслює необхідність безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ на окупованих територіях та в прикордонних з Росією районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-