Провокація бойовиків є спробою залякування СММ ОБСЄ  - польський експерт

Провокація бойовиків є спробою залякування СММ ОБСЄ - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Провокація проти спостережної моніторингової місії ОБСЄ є спробою залякування. Важливо, щоб ОБСЄ не піддалася на провокацію і місія нормально продовжила свою роботу.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявив польський експерт, екс-міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Ймовірно, маємо справу із залякуванням (спостерігачів - ред.). Але потрібно сподіватися, що ОБСЄ не піддасться на тиск й надалі справно виконуватиме свою функцію”, - заявив Онишкевич.

Як зазначив екс-міністр оборони РП, він погоджується з твердженням МЗС України щодо того, що цей інцидент є спробою Росії та проросійських бойовиків залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля України та СММ щодо стабілізації ситуації на лінії розмежування.

“Претензії щодо функціонування цієї місії має не українська сторона, а сепаратисти, вони є противниками дій ОБСЄ. Тому позиція української сторони має під собою підгрунтя”, - підкреслив польський експерт.

На його переконання, крім засудження інциденту, міжнародна спільнота повинна весь час наголошувати, наскільки важливу роль виконує СММ ОБСЄ на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У результаті трагедії загинув американець, постраждали німкеня та чех.

МЗС України закликало РФ виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей та вжити невідкладних заходів, аби негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-