Порошенко вшанував пам’ять жертв теракту у Вестмінстері

Порошенко вшанував пам’ять жертв теракту у Вестмінстері

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять загиблих у березневому теракті та поклав квіти до Меморіалу невідомого солдата у Вестмінстерському абатстві.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії відвідав Національний меморіал пам'яті поліцейських у Лондоні”,  - йдеться у повідомленні.

Глава держави поклав квіти та вшанував пам'ять загиблих внаслідок теракту біля парламенту Великої Британії 22 березня 2017 року.

Також Президент Порошенко під час офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії поклав квіти до Меморіалу невідомого солдата у Вестмінстерському абатстві в пам’ять про загиблих у світових війнах.

Під час офіційних візитів до Великої Британії понад 70 глав держав покладали квіти до Могили невідомого солдата у Вестмінстерському абатстві.

Вестмінстерське абатство є головною соборною церквою Великої Британії, яка розташована в центральному районі Лондона Вестмінстері. З 1066 року всі монархи Англії коронуються у Вестмінстерському абатстві. В соборі відбулось багато подій, пов’язаних з життям англійської держави та королівської родини, зберігаються історичні та культурні пам’ятки країни, зокрема, дерев’яний коронаційний трон, виготовлений для короля Едуарда I, на якому у 1953 році коронувалась Королева Великої Британії Єлизавета ІІ.

На даний час собор є діючим релігійним та культурним закладом. На його території знаходиться близько 600 гробниць та усипальниць англійських монархів, пам’ятників видатним державним діячам, вченим, військовим, музикантам, письменникам. Так, у головному нефі абатства знаходяться пам’ятники Вінстону Черчиллю (1874-1965 рр.), Ісаку Ньютону (1642-1727 рр.), Чарльзу Дарвіну (1809-1882 рр.). У 1996 році в абатстві був встановлений пам’ятник безвинним жертвам тиранії, насилля та війни.

У центрі головного нефу собору розташована Могила невідомого солдата. 11 листопада 1920 року у другу річницю закінчення Першої світової війни на цьому місці з найвищими військовими почестями було проведено захоронення останків невідомого солдата британської армії, який загинув в одній з битв 1914-1918 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-