Тіллерсон назвав умову для покращення відносин з РФ: Виконайте

Тіллерсон назвав умову для покращення відносин з РФ: Виконайте "Мінськ"

Укрінформ
Поки російська сторона не досягне прогресу в виконанні своїх зобов'язань за Мінськими угодами та не припинить насильство в Україні, відносини між США і РФ не можуть бути поліпшені.

Про це заявив у середу в Москві під час спільної з главою МЗС Росії прес-конференції державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Щодо Мінських домовленостей, ми вважаємо, що Росія може досягти прогресу в їх імплементації шляхом деескалації насильства, зробивши кроки щодо відведення сепаратистських збройних формувань та важкого озброєння, а також щоб спостерігачі ОБСЄ змогли виконувати свою роль", - зазначив глава Державного департаменту США.

Він наголосив, що допоки такого прогресу по Мінських домовленостях не буде досягнуто, "ситуація в Україні залишатиметься перешкодою для покрашення відносин між США і Росією".

Глава американської дипломатії зазначив, що відносини між США і Росією "перебувають у найнижчій точці", однак це потрібно змінювати. Водночас, він зазначив сподівання що обидві сторони досягли домовленості про шляхи взаємодії по Сирії, а також по відношенню до загрози з боку КНДР.

Рекс Тіллерсон назвав розмову з міністром закордонних справ Росії "продуктивною" та висловив сподівання на подібні спілкування в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-