Глави МЗС Словаччини і Чехії: треба виконувати

Глави МЗС Словаччини і Чехії: треба виконувати "Мінськ", а не шукати нові формати

Укрінформ
Мінські угоди - це єдиний базовий план врегулювання збройного конфлікту на сході, тому  відкривати дискусію щодо пошуку нових форматів було б непродуктивним.

Про це у Києві на спільній прес-конференції міністрів закордонних справ України, Словацької Республіки, Угорщини та Чеської Республіки заявив міністр закордонних справ Словацької Республіки Мирослав Лайчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські угоди - це єдиний план, який ми маємо, і ми вважаємо, що він є гарною базою для пошуку рішення щодо врегулювання ситуації на сході України", - сказав Лайчак.

Він зазначив, що є різні інтерпретації щодо послідовності кроків по виконанню Мінських угод, але, на його думку, було б непродуктивним розробляти інші плани врегулювання ситуації на сході України і шукати інший переговорний формат, окрім нормандського.

Позицію очільника МЗС Словаччини підтримав і  міністр закордонних справ Чеської Республіки Любомир Заоралек.

"Я згоден з позицією Мирослава (Лайчака. - Ред.), що було б непродуктивним відкривати дискусію щодо нового формату. Нам слід дотримуватися цих угод і говорити про те, як їх втілити. У нас є санкції, які прив'язані до повного виконання Мінських домовленостей, і я впевнений, що наша головна зброя - це єдність стосовно цього", - зазначив Заоралек.

Він також зауважив, що з часів холодної війни Європа не наражалася на таку небезпеку, як зараз, а військовий конфлікт в Україні є загрозою для всієї Центральної Європи.

Очільники зовнішньополітичних відомств Чехії і Словаччини підкреслили, що їхні країни не визнають анексії Криму, підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, відзначають прогрес у реформуванні країни і очікують продовження ефективної боротьби з корупцією в нашій державі.

Фото: @MFA_Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-