Україна і Канада хочуть підвищити ефективність місії UNIFIER - посол

Україна і Канада хочуть підвищити ефективність місії UNIFIER - посол

Укрінформ
Україна та Канада спільно шукають способи максимального збільшення ефективності канадської тренувальної місії UNIFIER.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За його словами, продовживши цю місію на два роки, канадський уряд заклав «більше гнучкості по її наповненню».

«Велика частина переговорів була приділена тому, як нам цією гнучкістю краще розпорядитися. Як зробити, щоб найближчі два роки UNIFIER приносив максимальну користь, як коригувати програму навчання, яким чином побудувати тренувальний процес», - розповів Шевченко про свою участь в офіційному візиті міністра оборони України до Канади.

Він висловив сподівання, що «UNIFIER тепер приноситиме нам ще більше взаємної користі».

Нагадаємо: в четвер завершився перший в історії візит Міністра оборони України до Канади. Під час перебування в Оттаві, Степан Полторак підписав «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-