Україна та НАТО напрацюють спільний план реформи ДСНС - Гройсман

Україна та НАТО напрацюють спільний план реформи ДСНС - Гройсман

Укрінформ
Україна та НАТО напрацюють спільний план реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій України, що включатиме її інституційне та технічне оновлення.

Про це домовилися під час зустрічі Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, інформує Урядовий портал

"Технічна модернізація ДСНС дуже важлива, українські рятувальники мають бути забезпечені усім, що необхідно. Тому я би хотів поглибити співробітництво з НАТО саме у цій сфері", - наголосив Гройсман. 

Зазначається, що "домовленості, досягнуті під час візиту Прем'єр-міністра України до Брюсселя у лютому 2017 року стосовно технічного переоснащення ДСНС України, мають бути реалізовані у повній мірі". 

З цією метою, повідомляє Урядовий портал, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань рятувальних операцій відвідає Україну в травні та проведе низку відповідних зустрічей.

"Давайте з місією, яка приїде, зробимо два компоненти: інституційний і технічний. Ми оцінимо потреби і зробимо спільний план щодо реформи ДСНС. Я готовий його затвердити урядом", - наголосив Гройсман.

У свою чергу Геттемюллер, враховуючи масштабність російських провокацій в Україні, запропонувала оновити Рекомендації Групи консультативної підтримки НАТО щодо захисту критичної інфраструктури. 

Гройсман також подякував за допомогу НАТО у ресурсному забезпеченні, необхідному для врегулювання надзвичайної ситуації в Балаклії, де на території військового складу сталися вибухи боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-