НАТО не визнало і не визнає незаконної анексії Криму - Вінніков

НАТО не визнало і не визнає незаконної анексії Криму - Вінніков

Укрінформ
Члени Північноатлантичного альянсу не визнали і не визнають незаконної анексії Криму Росією.

Про це заявив глава Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков у виступі на прийнятті в Києві з нагоди 68-річниці створення Альянсу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Члени НАТО не визнали і не визнають незаконної анексії Криму Росією. Союзники також наполягають на мирному вирішенні конфлікту на сході України, який продовжує, на жаль, забирати життя українських захисників тa мирних громадян», - наголосив Вінніков.

Він нагадав, що у липні відзначатиметься 20-річчя підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО. За його словами, за цей час на тлі зміни викликів і пріоритетів незмінним залишалося те, що Україна і НАТО разом, пліч-о-пліч, протистояли загрозам безпеці і докладали спільних зусиль для захисту цінностей.

«У складні часи союзники відчували підтримку України, яка брала активну участь практично в усіх операціях і місіях під проводом НАТО. У свою чергу, Альянс сьогодні підтримує Україну і виступає за її право на суверенітет і незалежність», - наголосив Вінніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-