Україна закликає ООН не говорити, а реагувати на звірства Асада

Україна закликає ООН не говорити, а реагувати на звірства Асада

Укрінформ
Рада Безпеки ООН повинна перейти від красномовних обговорень до рішучих дій, що покладуть край застосуванню хімічної зброї в Сирії, прийнявши резолюцію, яка передбачає такі дії.

Про це заявив під час засідання РБ ООН щодо ситуації в Сирії постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міжнародне співтовариство, в тому числі Рада Безпеки, багатослівно та красномовно висловлювали занепокоєність і засуджували застосування токсичних хімічних речовин в якості зброї. Але на цьому все завершувалося. Вражає відсутність конкретних дій та лише збільшується розрив між словами та діями", - заявив представник України.

Наочні зображення жертв, постраждалих від застосування отруйного газу в Ідлібі вчора, є гучним й чітким закликом до пробудження для всього міжнародного співтовариства. "Це – сурове нагадування для всіх нас у цій залі про те, що за будь-яку бездіяльність потрібно платити. Найстрашнішу ціну заплатили мирні громадяни в Ідлібі, оскільки Рада не змогла дійти згоди щодо програми знищення хімічної зброї в Сирії", - підкреслив український дипломат.

На основі консолідованої позиції РБ ООН про те, що застосування хімічної зброї є кричущим порушенням міжнародного права, Рада повинна діяти "рішуче й без будь-яких затримок", наголосив Єльченко.

"У цьому зв'язку Україна підтримує проект резолюції, представлений Сполученими Штатами, Великою Британією і Францією, як збалансований і цілеспрямований документ, що вводить конкретні дії", - заявив глава Місії України при ООН.

Він висловив сподівання, що цей важливий документ буде прийнятий на засіданні РБ ООН у середу. "Це найменше, що ми можемо зробити, щоб гарантувати, що атака на Ідліб не ігнорується", - наголосив Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-