"Запад-2017": Росія планує перекинути до Білорусі частину танкової армії - МОУ

Укрінформ
В Міністерстві оборони України відстежують ситуацію з підготовкою Росією військових навчань "Запад-2017" і закликають партнерів - країни НАТО - вжити заходів для того, щоб російські війська залишили територію Білорусі після навчань.

Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак в ході засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генеральний штаб планує ряд заходів, щоб відстежувати цю ситуацію і бути в готовності протидіяти будь-яким намірам. Погано буде тоді, коли Росія введе війська і не виведе їх звідти і залишить на території Білорусі. Тому, в першу чергу, Альянс, європейське співтовариство повинні вживати всіх заходів для того, щоб не дати можливість такому потужному угрупованню залишитись на території Білорусі, щоб війська були виведені звідти", - сказав він.

Зокрема, Руснак не виключив, що на півночі України територія Білорусі може бути використана для вторгнення, "будується залізнична магістраль в обхід України".

"Планами навчань "Запад-2017" передбачено здійснення масштабного перекидання з Росії до Білорусі з використанням понад 4 тисячі залізничних вагонів. Такі масштабні переміщення можуть свідчити про плани російської сторони перекинути на територію Білорусі значну частину особового складу нещодавно сформованої 1 гвардійської танкової армії Західного військового округу і розгорнути там велике військове угруповання", - підкреслив він.

Як відомо, російські військові навчання "Запад-2017" заплановано на вересень цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-