Путін підписав закон про обмеження переказу коштів із Росії в Україну

Путін підписав закон про обмеження переказу коштів із Росії в Україну

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на російські інформагенції. 

"Документ спрямований на усунення наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України", - заявляв ініціатор закону, депутат Держдуми Росії Владислав Резник.

Закон набере чинності через 30 днів після дня його офіційного опублікування і поширюється на заборони, запроваджені іноземними державами до його вступу в силу.

Документ стосується переказів за межі Росії через іноземні платіжні системи без відкриття банківського рахунку і передбачає, що в разі, якщо іноземна держава запроваджує заборони щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Центральним банком Росії, то перекази в таку країну можуть іти лише через оператора, підконтрольного російській юридичній особі.

У пояснювальній записці до законопроекту прямо йдеться про те, що він має на меті "усунути негативні наслідки" заборони на діяльність російських платіжних систем на території України, що була запроваджена в жовтні 2016 року.

Після схвалення закону далі залишаться можливі перекази коштів через банки – але цим методом, який вимагає відкриття банківських рахунків, практично не користуються заробітчани, що є головними клієнтами небанківських платіжних систем.

У жовтні 2016 року Україна запровадила розширені санкції стосовно Росії, під які потрапили й усі російські платіжні системи, що працювали і в Україні. Після цього для позабанківського переказу коштів між двома державами залишилися тільки міжнародні платіжні системи, які з набуттям чинності нового закону теж не можна буде використати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-