Стець: Повідомлення росЗМІ про вбивство Вороненкова - для внутрішнього ринку

Стець: Повідомлення росЗМІ про вбивство Вороненкова - для внутрішнього ринку

Укрінформ
Повідомлення російських ЗМІ щодо вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова не пов'язані з інформаційною війною проти України, а спрямовані на внутрішній медійний ринок. 

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Російські ЗМІ, які контролює ФСБ, працюють виключно на внутрішній ринок. Тобто, якщо ми хочемо впливати на внутрішній медійний ринок Росії, тоді треба на це впливати. Наразі ці всі меседжі направлені на тих людей, які вирішили для себе, що потрібно тікати з Росії і є куди. Це стосується і політиків, і громадських діячів, і інших людей, які потроху починають відроджуватися і думати інакше, ніж думає Кремль, ніж думає Путін", - зазначив міністр.

Стець підкреслив, що те, яким чином у РФ подається інформація про вбивство Вороненкова, не стосується тієї інформаційної війни, яку веде Росія проти України в рамках своєї військової агресії. "Російський політикум зрозумів, що є острівець свободи – це Україна, і можна їхати сюди і вести боротьбу з Путіним. Вбивство, що відбулося, це чітке повідомлення: не робіть цього, інакше з вами буде так само", - сказав він.

При цьому Стець додав, що позиція світу й України інакша. "Я дуже чітко розділяю медійний ринок України і медійний ринок Росії, медійний ринок світу в тому числі. Те, що говорять наразі стосовно цього вбивства в Росії, тут усе зрозуміло, у світі це обговорюється зовсім під іншим кутом, і в Україні. Для світу і України – це, в першу чергу, вбивство людини, і це є важкою трагедією. Для нас важливо не відтворювати якісь меседжі і ще більше віддзеркалювати їх для російського медійного ринку чи російського контенту, для нас важливо швидко розслідувати це вбивство і подати інформацію світу", - пояснив він.

Міністр уточнив, що його позиція щодо вбивства Вороненкова подібна до позиції генерального прокурора Юрія Луценка. "У мене є чітке переконання, як і в головного прокурора, що це було замовне вбивство, а замовник сидить у Кремлі", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова було застрелено 23 березня в центрі Києва. Його охоронець поранив нападника. Кілера госпіталізували, проте в лікарні він помер. Стрільцем виявився громадянин України 1988 року народження Павло Паршов, який з 2011 року перебував у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-