Вороненков хотів створити у Києві Центр опору - Луценко

Вороненков хотів створити у Києві Центр опору - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко має достатні підстави підозрювати, що за вбивством екс-депутата Держдуми РФ Деніса Вороненкова стоїть Москва.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

За словами Луценка, Вороненков хотів створити Центр опору, щоб викривати корупцію в ФСБ.

"У Росії є мотив. По-перше, Вороненков хотів створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в російській спецслужбі ФСБ. Йшлося також про незаконний обіг наркотиків. Про це він заявив публічно. А по-друге, кілер мав стосунки з терористами, які зараз перебувають на території, що не контролюється Україною", - заявив Луценко.

При цьому генпрокурор пояснив, що застріленого охоронцем убивцю ідентифіковано (це Павло Першов); раніше він служив у Національній гвардії українського МВС.

"Раніше він служив у Національній гвардії МВС України. 6 березня вбивця був на тимчасово окупованій території, а саме в місті Донецьк. Це дало Президенту і мені підстави підозрювати в цьому Росію. Нацгвардійцям, в тому числі колишнім, заборонено залишатися в цьому районі", - сказав він.

“Я не кажу, що вбивця був російським агентом”, - також заявив Луценко, але припустив, що кілер “міг ним бути протягом багатьох років.

По ходу слідства генпрокурор поінформував, що обшукали квартиру, де вбивця зупинився з двома іншими людьми. Проте відмовився надавити більше інформації. Луценко також повідомив, що вбивця йшов за жертвою понад кілометр, до того як вистрілити.

Раніше в інтерв'ю Укрінформу Юрій Луценко заявив, що отримує “непогані сигнали про перспективи у цій справі”. Він назвав вбивство Вороненкова “демонстративною розправою над людиною, яка свідчить проти вищого керівництва Росії та їхніх сателітів”, допускаючи причетність до цього когось зі звільнених через його свідчення генералів ФСБ. Постріл у центрі Києва він назвав “пострілом у майбутні покази пана Вороненкова міжнародній спільноті щодо ролі ФСБ у політичному та економічному житті Росії”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-