Порошенко обговорив з президентом Румунії реверс газу

Порошенко обговорив з президентом Румунії реверс газу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом посилення енергетичної безпеки обох країн шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу, у тому числі його реверсних постачань.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Глави держав обговорили питання продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу між двома країнами, у тому числі його реверсних постачань", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Порошенко привітав послідовну позицію Румунії щодо необхідності збереження діючих санкцій ЄС щодо Росії через її триваючу агресію та порушення територіальної цілісності України.

Президент України подякував румунській стороні за важливу допомогу з реабілітації поранених українських військовослужбовців та організацію оздоровлення дітей із українських сімей, які постраждали під час війни проти російської агресії. Було також висловлено вдячність за провідну роль Румунії у реалізації проекту Трастового фонду НАТО для України з кібернетичного захисту.

Президенти погодилися з необхідністю активізації роботи Українсько-румунської спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва.

Співрозмовники також обговорили розвиток ситуації в Молдові.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-