Польща закрила лише консульства в Україні - посольство працює

Польща закрила лише консульства в Україні - посольство працює

Укрінформ
Посольство Польщі в Україні продовжує працювати у звичайному режимі, закриті лише консульства.

Про це сказав у розмові з кореспондентом Укрінформу другий секретар посольства Польщі в Україні Кароль Язовські.

"Посольство Польщі продовжує працювати у звичайному режимі. А консульське відділення посольства Польщі у Києві на Богдана Хмельницького закрито", - поінформував дипломат.

Він нагадав, що всі консульські відділення в Україні закриті за рішенням МЗС РП. Язовські не взявся прогнозувати, як довго триватиме закриття, лише відзначив, що в нього є інформація, що консульські установи закриті сьогодні, що буде завтра - він не знає. Водночас дипломат висловив припущення, що термін закриття консульств може бути тривалим. 

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар у МЗС Польщі Ян Дзєдзічак повідомив, що усі польські консульські установи в Україні будуть закриті до того часу, поки їм не буде забезпечено ефективну цілодобову охорону, а винні в сьогоднішньому інциденті в Луцьку не будуть покарані.

Міністерство внутрішніх справ України на виконання доручення Президента посилює безпеку дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій в Україні. 

У ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство вже кваліфікувало інцидент як терористичний акт.

У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП.

Консульства Польщі в Україні 29 березня призупинили свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-