МВС посилює охорону диппредставництв: Нацгвардія привела у готовність резерви

МВС посилює охорону диппредставництв: Нацгвардія привела у готовність резерви

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України на виконання доручення Президента посилює безпеку дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Для уникнення провокацій антидержавних сил, керованих агресором, Національна гвардія спільно з підрозділами Національної поліції збільшила кількість нарядів, які несуть службу на маршрутах, розташованих поблизу дипломатичних об'єктів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у військових частинах Нацгвардії приведені у готовність резерви, які надають допомогу підрозділам охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав та представництв міжнародних організацій в Україні.

«Основні зусилля особового складу, який залучається до охорони об'єктів, спрямовані на попередження та припинення можливих терористичних загроз, протиправних дій, порушень громадського порядку поблизу дипломатичних представництв», - наголосили у МВС.

Підрозділами Нацгвардії організована взаємодія із територіальними управліннями поліції, штабами АТЦ при регіональних органах Служби безпеки, місцевими органами виконавчої влади, військовими частинами на випадок загострення ситуації на об'єктах, що охороняються.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Створено слідчо-оперативну групу із співробітників Національної поліції та СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури. Розслідування перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Сергія Князєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-