Польща тимчасово зачиняє всі консульські установи в Україні

Польща тимчасово зачиняє всі консульські установи в Україні

Заява
Укрінформ
Усі польські консульські установи в Україні будуть закриті до того часу, поки їм не буде забезпечено ефективну цілодобову охорону, а винні у сьогоднішньому інциденті у Луцьку не будуть покарані.

Про це заявив державний секретар у МЗС Польщі Ян Дзєдзічак послу України в РП Андрієві Дещиці, йдеться у заяві МЗС РП, оприлюдненій на сайті посольства республіки в Україні.

"Віце-міністр Я.Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки ... очікування польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені", - йдеться у заяві.

Як зазначається, на зустрічі Дзєдзічак наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі дії з метою виявлення і покарання виконавців обстрілу Генерального консульства Польщі в Луцьку, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території держави.

Водночас держсекретар наголосив, що консули і надалі надаватимуть необхідну допомогу громадянам Польщі.

У польському зовнішньополітичному відомстві також зазначили, що Посольство РП в Україні направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство вже кваліфікувало інцидент як терористичний акт.

У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-