СБУ повідомила про “зачіпки” у справі про обстріл Генконсульства Польщі

СБУ повідомила про “зачіпки” у справі про обстріл Генконсульства Польщі

Укрінформ
Під час першочергових оперативно-слідчих заходів у справі про вибух у Генеральному Консульстві Республіки Польща в Луцьку з'явилися певні зачіпки.

Про це на брифінгу повідомив начальник Управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк, інформує прес-служба відомства.

«У справі про вибух у Генеральному консульстві Республіки Польща в Луцьку є певні «зачіпки». Подробиці в інтересах слідства не розголошуються», - сказав він

За словами Фелонюка, в області створена слідчо-оперативна група у складі співробітників СБУ та Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури. На місці інциденту працює група фацівців із центрального апарату СБУ, аби забезпечити всебічне й об’єктивне розслідування.

Керівник обласного управління СБУ нагадав, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

«Останнім часом почастішали випадки вандалізму та нищення культурно-історичних пам’яток польського народу на території України. У цих проявах прослідковується почерк Російської Федерації, дії якої направлені на розхитування та дестабілізацію взаємовідносини між Україною та Польщею. Усі ці факти розслідуються правоохоронними органами», - зазначив Фелонюк.

Також він висловив переконання, що провокативні дії агресора не зможуть ніяким чином вплинути на взаємовідносини між дружніми народами. «Служба безпеки України докладе максимуму зусиль для того, щоб встановити і затримати винних», - наголосив начальник УСБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-