Дуда: Атака на консульство в Луцьку вимагає рішучої реакції

Дуда: Атака на консульство в Луцьку вимагає рішучої реакції

Укрінформ
Значення атаки на Генконсульство Польщі в Луцьку не можна применшувати і це вимагає рішучої реакції.

Про це в середу у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Значення атаки на польське консульство в Луцьку абсолютно не можна применшувати. Постріл з гранатомета і знищення з цього приводу в будинку, на щастя, не призвели до жертв. Але це не є чимось, після чого можна перейти до нормального порядку денного, це вимагає рішучої реакції”, - заявив Дуда.

Він зазначив, що розмовляв з цього приводу з українським колегою Петром Порошенком.

Президент РП підкреслив, що це не лише справа державної ваги, а, насамперед, питання безпеки диппредставництва і безпеки поляків. 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство вже кваліфікувало інцидент як терористичний акт.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-