Інцидент у Луцьку: Порошенко запросив поляків до слідчої групи

Інцидент у Луцьку: Порошенко запросив поляків до слідчої групи

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Петро Порошенко засудив брутальний та цинічний напад на Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. 

"Українська влада діятиме рішуче для унеможливлення таких провокацій у майбутньому", - наголосив Президент.

Глава Української держави поінформував, що доручив посилити охорону не тільки дипломатичних представництв в Україні, а й місць історичної пам'яті. 

Порошенко запропонував залучити польських фахівців до складу оперативно-слідчої групи для встановлення винних у цьому злочині. 

“Лідери двох держав погодилися, що жодні провокації не повинні впливати на дружні польсько-українські відносини. Співрозмовники домовились продовжити контакти на найвищому рівні”, - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт. В СБУ заявили, що ця провокація вигідна лише Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-