МЗС назвало провокацією напад на консульство Польщі

МЗС назвало провокацією напад на консульство Польщі

Укрінформ
Напад, вчинений на Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, є черговою цілеспрямованою провокацією, вочевидь, інспірованою ззовні, яка має на меті зашкодити стратегічному партнерству між Україною та Польщею. 

Про це йдеться в заяві МЗС України у зв’язку з нападом на Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку.

“МЗС України рішуче засуджує напад, вчинений на Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку вночі 29 березня 2017 року. Вважаємо це черговою цілеспрямованою провокацією, яка без сумніву має на меті зашкодити стратегічному партнерству між Україною та Польщею. Не виключено, що ця провокація, як і попередні акти вандалізму, інспіровані ззовні”, - йдеться у заяві.

В МЗС наголосили, що найбільше занепокоєння викликає той факт, що цей злочин міг завдати шкоди життю і здоров’ю співробітників консульства та мешканців навколишніх будівель. 

“Правоохоронні органи України вживають невідкладних заходів з метою якнайшвидшого розслідування та розкриття цього злочину, а також покарання винних.  Українська сторона посилить безпеку дипломатичних і консульських установ на території України”, - повідомили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт. В СБУ заявили, що ця провокація вигідна лише Росії.

Президент України Петро Порошенко рішуче засудив обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку і доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі - у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-