Україна  посилить безпеку зарубіжних дипустанов - МЗС

Україна посилить безпеку зарубіжних дипустанов - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України не виключає, що напад на Генконсульство Польщі у Луцьку, як і попередні акти вандалізму, інспіровані ззовні, і обіцяє посилити безпеку дипломатичних і консульських установ на території України.

Про це в коментарі Укрінформу заявила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує напад, вчинений на Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку вночі 29 березня. Вважаємо це цілеспрямованою провокацією, яка, поза сумнівом, має на меті зашкодити стратегічному партнерству між Україною та Польщею. Не виключено, що ця провокація, як і попередні акти вандалізму, інспіровані ззовні", - сказала Беца.

Речник МЗС підкреслила, що найбільше занепокоєння викликає те, що цей злочин міг завдати шкоди життю і здоров'ю працівників консульства та мешканців навколишніх будівель.

"Правоохоронні органи вживають невідкладних закходів з метою пришвидшення розслідування цього злочину та покарання винних. Українська сторона посилить безпеку дипломатичних і консульських установ на території України", - повідомила Беца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-