Климпуш-Цинцадзе назвала інцидент у Луцьку

Климпуш-Цинцадзе назвала інцидент у Луцьку "диким тероризмом"

Укрінформ
Інтенсивність та брутальність провокацій, спрямованих на погіршення взаємин між Україною та Польщею, посилюється.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Інтенсивність та брутальність провокацій, спрямованих на погіршення взаємин між Україною та Польщею, посилюється... Від актів вандалізму і плюндрування пам'ятників ворог перейшов до дикого тероризму - вночі сьогодні обстріляли Генконсульство Польщі в Луцьку. Це прямо наштовхує на думку, що третя сторона дуже хоче посварити українців і поляків", - зазначила вона.

Климпуш-Цинцадзе переконана, що відповіддю повинно бути єднання усіх здорових сил в обох країнах задля будівництва прагматичних партнерсько-союзницьких відносин. 

Як повідомлялося, в Луцьку сьогодні вночі обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке розташоване за адресою: вул. Дубновська, 22-Б. Унаслідок стрілянини було пошкоджено дах будівлі, там помітна діра, шибку під цим місцем розбито. У момент вибуху в приміщенні нікого не було, поверхом нижче перебували охоронці. Унаслідок НП ніхто не постраждав.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-